Blog

Implant Dentar Păreri de Valoare

Medicina și știința avansează, dezvoltându-se sub ochii noștri, cu o viteza care le face să treacă fără ca noi să ne dăm seama. În fiecare zi, cercetătorii studiază și testează noi metode pe care le pot aplica în medicină, totul spre a ne face viața mai bună și mai ușoară, chiar și din perspectiva unui implant dentar păreri diverse.

Primele implanturi dentare, s-au folosit acum aproape 1500 de ani de către civilizația Mayasa, evident, singurul lucru care le aseamănă cu cele din ziua de azi, era faptul că se aplică direct în os.

Implantologia modernă, este considerată a fi dezvoltată de Prof. Dr. Per-Ingvar Branemarck, născut în anul 1929 în Suedia, chirurg ortoped care a realizat primul studiu pe un implant asupra unui iepure, lucru care a relevat faptul că structura osoasă a integrat perfect în constituția sa, implantul de titan.

Și de aici, totul a evoluat la cele mai moderne și avansate tehnologii de implantologie dentară, minim invazive, realizate fiind acum și la Sibiu, în cadrul clinicii: “Smiles by dr. Buza”.

Implant Dentar Păreri Avantajoase

Evident că, la fel ca orice alt element de inovare, un implant dentar păreri diverse are, atât avantaje, cât și dezavantaje. Până la urmă scopul evoluției, în oricare invenție, este să reducem dezavantajele paână la zero. Să vedem așadar, cât de mult au reușit oamenii de știință și cercetătorii să diminueze punctele slabe ale implanturilor dentare. Astfel, implanturile sunt fixe și odată inserate în cavitatea bucală, ele nu mai trebuie îndepărtate.

Din punct de vedere estetic, ele funcționează și arată perfect identic cu dintele natural, doar dumneavostră veți știi că este de fapt un implant dentar. Deși igiena orală este extrem de importantă și nu trebuie niciodată ignorată sau neglijată, un mare avantaj estetic al implanturilor este faptul că acestea nu dezvoltă carii.

Din punct de vedere tehnic și biologic, un implant dentar are un extrem de mare avantaj din două planuri: o dată, că nu mai este nevoie să se șlefuiască dinții vecini pentru introducerea lor, drept pentru care cuvintele pe care le veți rosti vor fi clare și nealterate, iar,  pe de altă parte, materialele din care acestea sunt confecționate au o compatibilitate enorm de mare cu țesuturile din cavitatea bucală, ceea ce prezintă un imens avantaj prin prisma faptului că riscul de respingere sau alergie este eliminat.

implant dentar pareri

Implant Dentar Păreri Dezavantajoase

Pentru o corectitudine aproape jurnalistică, vrem să vă prezentăm acum și dezavantajele implantului dentar, care, veți vedea, nu sunt chiar așa de multe.

În primul rând ar fi costul, care spre deosebire de alte tehnici dentare, este mult mai ridicat la implanturi. Ne întrebați dacă merită? Ei bine noi vom spune mereu că da, pentru că puse pe hârtie, avantajele pe care le are implantul față de restul tehnicilor fac ca acest cost în plus să merite.

Un alt dezavantaj este faptul că trebuie avută o răbdare mai mare decât la alte tehnici dentare. De la momentul inserării unui implant dentar și până la introducerea coroanei trebuie așteptat o perioadă de câteva săptămâni bune, poate chiar câteva luni. Evident, în această perioadă nu veți rămâne cu locul gol, doar cu un implant dentar, se va monta o piesă temporară, care va ține loc până la momentul inserării coroanei definitive.

Există de asemenea, doi factori de risc pentru implanturile dentare, unul ar fi bruxismul. Acesta nu este însă un lucru care să impiedice montarea unui implant, soluții există, astfel că specialiștii recomandă mărirea timpului de integrare a implantului, fără a aplica presiuni mecanice și purtarea unei protecții pe timpul somnului.

Al doilea factor de risc, este fumatul, regăsit în orice la categoria de dezavantaje, mai ales asupra vieții și evident vă incurajeaza să renunțați la acest viciu, dacă îl aveți. În cazul unui implant dentar, acesta favorizează complicații și influențează negativ proprietățile sângelui, ceea ce duce la îngreunarea vindecării după implant și poate chiar complica păstrarea implanturilor sau a grefelor, producând depuneri de nicotină și gudron în zone sensibile, intraorale.

După cum am mai spus, chiar la primul dezavantaj, noi considerăm că avantajele pe care această procedură le oferă, fac alegerea mult mai ușoară ca în orice situație în care există o posibilitate, din punct de vedere medical,  un implant dentar se dovedește a fi cea mai potrivită soluție.

Vă așteptăm așadar, în Sibiu, pe Calea Cisnădiei, nr. 80A, la Smiles by Dr. Buza”, să vă convingeți singuri. De asemenea, ne puteți găsi chiar și pe Faceook!