Endodonție

Endodonție Sibiu - tipuri, etape, preț

Tot ce trebuie să știi despre endodonție Sibiu și procedurile de specialitate din cabinetul Smiles by Dr. Buza

Endodonția reprezintă, pe scurt, toate procedurile medicale pe care le folosim pentru a trata afecțiunile ce pot apărea în interiorul unui dinte, în mod deosebit cele care afectează pulpa dintelui (partea care este vie). Într-o clinică de stomatologie din Sibiu, cum este Smiles by Dr. Buza, încercăm mereu, pe cât posibil, să tratăm un dinte afectat pentru a-l păstra cât mai mult timp.

endodontie sibiu
stomatologie sibiu

Ce implică un serviciu de Endodontie Sibiu în cabinetul Smiles by Dr. Buza?

Prin procedurile endodontice pe care le aplicăm într-un cabinet de stomatologie din Sibiu, cum este clinica noastră, îndepărtăm practic infecția bacteriană aflată pe canalul unui dinte care este cariat ori are o infecție la rădăcină. Tratamentul endodontic presupune extracția nervului dintelui de la baza rădăcinii dintelui. Pe canal se aplică, mai apoi, tratamente speciale menite să vindece infecția, după care canalul este sigilat etanș pentru a preveni apariția unei alte infecții.

În cazul în care infecția este mai mare, ori tratamentul endodontic a eșuat sau nu a fost făcut corect, următoarea procedură este rezecția apicală care presupune îndepărtarea vârfului rădăcinii dintelui și chiuretarea infecției. Endodontie Sibiu.

Cele mai frecvente cauze ale unei infecții dentare care necesită tratament endodontic sunt:

 • Cariile profunde
 • Smalțul fisurat, fracturat ori ciobit
 • Manopere stomatologice care nu au fost efectuate corect

Principalele obiective în tratamentul endodontic efectuat în clinica de stomatologie din Sibiu

Primul obiectiv pe care îl efectuăm în orice clinică de stomatologie din Sibiu este eliminarea infecției, implicit, a factorilor cauzatori. De regulă, infecțiile care afectează pulpa dentară apar din cauza cariilor dentare netratate. Microbii din cariile dentare reușesc, în timp, să penetreze smalțul dentar și dentina dintelui ca mai apoi să ajungă la pulpa dentară.

Primul semn al unei infecții dentare este mereu inflamația țesutului – o reacție biologică a organismului uman de apărare. Totuși, inflamația nu semnalează mereu prezența unei infecții, ci poate fi și rezultatul unor agenți iritanți precum toxine, agenți termici ori chimici și poate fi rezultatul unui traumatism minor.
În endodontie Sibiu, un alt obiectiv este stabilrea clară a sursei de inflamație, astfel că dacă pulpa dentară este inflamată însă nu există agenți infecțioși, tratamentul se poate efectua și fără îndepărtarea nervului. Dacă aceasta este totuși, afectată de infecție, pulpa va fi îndepărtată atât din camera pulpară, cât și de pe rădăcină (în cazul unui dinte) sau rădăcini (în cazul măselelor). Endodontie Sibiu, un serviciu calitativ.

După finalizarea tratamentului cu soluții speciale, canalele radiculare (rădăcinile) vor fi sigilate cu materiale dentare speciale, cu rezistență mare. La final, dintele poate fi restaurat prin obturarea canalului și umplerea dintelui cu material fotopolimerzabil (plombă) ori poate fi îmbrăcat cu o coroană dentară. Te așteptăm la tratament. Serviciu de Endodontie Sibiu oferit la un nivel înalt de calitate.

Clinica de Stomatologie din Sibiu pentru tratamentele endodontice sigure, nedureroase. Endodontie Sibiu de calitate

Smiles by Dr. Buza este clinica de stomatologie din Sibiu unde poți veni pentru orice tratament endodontic ai nevoie. Folosim numai materiale și tehnologii de ultimă generație, menite să ne ghideze mereu spre rezultate reușite. Tehnicile și procedurile se realizează sub anestezie locală, astfel că nu vei simți niciodată durere.

În clinica noastră, tratamentele reușite și confortul pacienților noștri sunt pe primul loc. De aceea, medicii din clinica noastră participă mereu la seminarii și conferințe pentru a fi la curent cu cele mai noi tehnici și cele mai bune materiale din domeniul stomatologiei. Mai mult, ne folosim de aparatură medicală premium care să ne permită să realizăm orice tratament cu precizie și, cel mai important, cu proceduri minin invazive acolo unde este posibil.

Beneficiile tratamentului endodontic. Endodontie Sibiu care te ajută să treci peste probleme.

 • Diagnostic precis

Chiar și în cazul în care există microfracturi și fracturi longitudinale ale dintelui imposibil de identificat doar pe baza radiografiei. Doar cunoscând corect cauza, puteți beneficia de tratamentul corect cu rezultate pe termen lung.

 • Tratarea corectă și completă a canalelor
 • Control asupra infecției

În cadrul unei intervenții chirurgicale în terapia conservatoare endodontică realizată fără ajutorul microscopului se pot omite canale radiculare, care rămânând necurățate, duc la apariția infecției.

 • Eficientizarea timpului de tratament și a investiției financiare

Retratamentele endodontice, cauzate de nerealizarea corectă a manoperei anterioare de curățare a canalelor dintelui, presupun de cele mai multe ori, costuri mai mici decât tratamentul inițial

Cauzele apariției infecțiilor pulpei dentare și a nervilor:

 • Cariile profunde sau de mari dimensiuni
 • Traumatismele la nivelul dinților
 • Afecțiuni parodontale

Bacteriile care pătrund prin fisurile dintelui distrug treptat pulpa dentară, favorizează apariția infecției, provoacă destabilizarea dintelui în os, și în final, pacientul poate suferi pierderea dintelui. Apelează cu încredere la serviciul de Endodontie Sibiu.

Semne că ați putea suferi de o infecție pulpară:

 • Durere ( spontană, pulsatilă ) care se extinde sau nu la zonele învecinate maxilarului
 • Sensibilitate atunci când mușcați sau mestecați sau la temperaturi scăzute
 • Decolorarea dintelui sau înegrirea acestuia
 • Apariția unei umflături în dreptul dintelui

Urmărește-ne și pe pagina noastră de Facebook!

Intră în contact cu noi

Completează formular și un membru al echipei te va contacta.

contact@drbuza.ro
+40 (770) 983 579
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.