Protetică

Protetică dentară Sibiu - tipuri, etape, preț

Ce presupune protetica dentara in Sibiu și când ai nevoie de astfel de intervenții?


Protetica dentara in Sibiu presupune orice procedură care reconstruiește dintele afectat ori pierdut al unui pacient pentru a reechilibra zâmbetul, pentru a reda funcția masticatorie și cea fonetică (afectată de pierderea dinților frontali). Nevoile de protetică dentară pot fi atât estetic, cât și la nivel funcțional, o dantură incompletă fiind adesea o cauză sigură a problemelor gastro-intestinale.

protetica dentara in sibiu
protetica dentara in sibiu

Tot ce trebuie să știi despre protetica dentara in Sibiu

Când discutăm despre protetica dentara in Sibiu, discutăm atât despre reabilitarea orală completă prin proteze mobile sau fixe, cât și despre coroanele de ceramică EMAX ori zirconiu sau fațetele dentare. Protetica dentara poate fi realizată pentru a restaura funcția fonetică potrivită, pentru a corecta masticația și pentru a corecta modificările aduse de bruxism.

Tehnologiile actuale, cu care lucrăm și în clinica Smiles by Dr. Buza sunt completate de specialiștii implicați în acest proces precum medici specializați în chirurgie dentară, paradontologie și ordodonție, precum și specialiști în protetică.

Astfel, ramura de protetică din medicina dentară poate implica:

 • Aplicarea fațetelor dentare pe dinții frontali
 • Coroanele dentare care îmbracă un dinte a cărei integritate a fost afectată
 • Incrustațiile dentare ca o alternativă la plombele obișnuite
 • Protezele mobile ori fixe

Când sunt indicate lucrările de protetica dentara in Sibiu?

Restaurările dentare sunt proceduri comune, menite să refacă zâmbetul unui pacient. Sunt indicate în cazul în care unul sau mai mulți dinți au fost afectați și nu mai pot fi salvați, însă a căror rădăcină este încă sănătoasă – în acest caz putem discuta despre coroane dentare care îmbracă un dinte. Acestea pot fi realizate și cu punte, pentru a masca un dinte lipsă, însă implică îmbrăcarea a doi dinți-pilon. Coroanele dentare sunt realizate din ceramică EMAX ori din zirconiu, ambele materiale imitând perfect dintele natural.

În cazul în care dinții sunt ciobiți ori înclinați, protetica dentara poate interveni cu fațete realizare în laborator tot din ceramică EMAX ori din zirconiu. Acestea se lipesc pe dinții frontali pentru a corecta defectele. Defectele inestetice care pot fi mascate prin fațete dentare includ și petele galbene, dinții înnegriți ori decolorați.

Mai mult, atunci când discutăm despre o dantură inegală, fațetele dentare sunt cele cu care se poate realiza o corecție perfectă a dinților pentru un zâmbet perfect.

În cazul în care edentația este completă, e nevoie de o proteză, care poate fi fixă, prin realizarea unor implanturi, ori mobilă – atunci când mai există dinți de legătură sau nu. Lucrările protetice fixe sunt însă cele mai durabile în timp și, cu toate că sunt mai costisitoare decât cele mobile, își dovedesc utilitatea în timp.

Discută cu un specialist despre opțiunile tale de protetica dentara in Sibiu

Indiferent de problema cu care te confrunți, la clinica Smiles by Dr. Buza găsim cea mai bună soluție pentru tine. Credem cu tărie că pacientul este pe primul loc și ne folosim de cele mai noi tehnologii în materie de protetică dentară și nu numai pentru a da cele mai bune planuri de tratament, cu rata cea mai mare de succes pe termen lung.

Trebuie doar să te programezi pentru o consultație și discutăm, pe larg, despre opțiunile pe care le ai și costurile pe care le implică fiecare procedură în parte. Îți oferim toată experiența noastră, dar și garanția lucrărilor pe care le facem.

Protetica dentară analizează starea arcadelor dentare şi a echilibrului muscular şi articular, de cele mai multe ori grav alterate de pierderea unuia sau a mai multor dinţi (edentatie) sau chiar de tocirea dentară excesivă (atriţie), şi găseşte soluţiile cele mai potrivite de tratament în scopul refacerii integrităţii arcadelor într-un mod funcţional şi estetic în perfectă armonie cu celelate structuri ale cavităţii bucale, făcând apel la „dinţi artificiali” creaţi în afară cavităţii bucale de către tehnicieni dentari.

Protezele dentare sunt concepute în cadrul unui plan de tratament şi intervenţie individualizat – orientat asupra problemelor fiecărui pacient, plan ce se realizează în baza strânsei interdependențe existente între protetică şi celelalte discipline ale medicini dentare.Tratamentul protetic este stabilit de către medic, în urma examinării clinice şi radiologice a pacientului (radiografii, eventual CT), a analizei fotografiilor intraorale şi faciale, dar şi a modelelor de studiu montate într-un articulator (instrument special care reproduce în laborator raportul dintre arcadele dentare, dintre arcadă maxilară şi craniu, dar şi mişcările produse în articulaţiile temporo mandibulare).

Tipuri de proteze dentare

În funcţie de modul de fixare, protezele dentare se împart în:

1. Fixe (unidentare – coroane sau pluridentare – punţi):

Coroanele refac morfologia unui singur dinte distrus şi se fixează prin cimentare. Tot în cadrul lucrărilor unidentare mai putem include :
Faţetele ceramice vestibulare (reconturare estetică )
Fațetele ceramice palatinale şi onlay-uri ceramice ocluzale (reechilibrare funcţională)
Inlay-urile (încrustaţiile) ceramice
Punţile dentare sunt lucrări protetice care compensează lipsa unuia sau a mai multor dinţi, fiind cimentate pe dinții limitrofi unei edentații.

Lucrările fixe se pot realiza din diferite materiale:

 •    ceramică integral (EMAX)
 •    ceramică pe suport de zirconiu
 •    ceramică pe suport metalic
 •    metale nobile/seminobile (inestetic)
 •    acrilat/compozit (lucrări provizorii)

2. Mobilizabile (sunt indicate în cazul edentațiilor extinse, care nu mai permit realizarea unor punţi dentare): ancorate prin sisteme speciale de dinții restanţi, dar care se îndepărtează voluntar de către pacient pentru igienizare). Ex: proteze scheletate, lucrări telescopate

3. Mobile (protezele totale): sunt lucrări extinse realizate în cazul edentațiilor totale care doar se sprijină pe structurile osoase ale cavităţii bucale

4. Amploarea pe care au căpătat-o implanturile dentare a dus chiar la descrierea unei a patra subdiviziuni a proteticii dentare – protetică pe implanturi.

Coroane pe implant – Un dinte lipsă nu mai necesită prepararea dinţilor vecini edentației şi realizarea unei punţi dentare pentru protezare. Implantul va juca rolul unei rădăcini artificiale şi va susţine viitoarea coroană dentară, fixată prin cimentare (sau înşurubare).
Punţi pe implanturi – Există şi posibilitatea realizării unor lucrări ancorate pe implanturi şi dinţi naturali.

Pentru purtătorii de proteze totale sau pacienţii care ar trebui să ajungă în această situaţie (edentație totală), există acum soluţii implanto-protetice ce vor îmbunătăţi cu siguranţă calitatea vieţii prin simplul fapt că nu mai vorbim despre lucrări mobile nesusţinute, ci vorbim despre lucrări fixe sau mobilizabile.

Dintre avantajele acestor lucrări, amintim:

 •    confort sporit: lucrări mai delicate şi mai puţin voluminoase decât protezele clasice
 •    siguranţă: jocul şi alunecarea protezei sunt eliminate
 •    îmbunătăţirea fonației (vorbirea)
 •    îmbunătăţirea simţului gustului
 •    masticaţie naturală (va veţi putea bucură din nou de alimentele preferate)
 •    îmbunătăţirea încrederii în sine
 • ceramică anti-abrazivă şi rezistenţă la aderarea plăcii bacteriene)
 •    înşurubare (lucrarea poate fi îndepărtată doar de medic)- acest sistem constituie tendinţa actuală n stomatologie
 •    cimentare (lucrarea nu poate fi îndepărtată)

Sistemul CEREC (CEramicREConstruction) – un adevărat miracol tehnologic, vârful de lance al proteticii şi esteticii dentare:

Ce este CEREC?

Sistemul CEREC a făcut încă de la început furori prin faptul că permitea restaurarea unui dinte printr-o lucrare protetică într-o singură şedinţa, eliminând vizitele intermediare (nu puţine de altfel) necesare datorită colaborării cu laboratoarele de tehnică dentară. Astfel, pacienţii îşi puteau relua activităţile cotidiene în cel mai scurt timp posibil, beneficind totodată de restaurări dentare superioare calitativ.

CEREC (Economical Restoration of Aesthetic Ceramics ) este un sistem computerizat cu ajutorul căruia se pot proiecta şi realiza într-o singură şedinţa lucrări ceramice unidentare extrem de precise, estetice şi rezistente.

Indicaţii?

CEREC reprezintă o soluţie de ultima oră în restaurarea defectelor dentare extinse, fiind o alternativă excelenţă la:

 •    obturațiile metalice inestetice sau la cele din compozit (mai puţin rezistente pe termen lung)
 •    coroanele dentare (metalice, metalo-ceramice sau integral ceramice) realizate în laboratorul de tehnică dentară într-un număr mult mai mare de şedinţe de tratament.

Urmărește-ne și pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile din clinică, dar și cu cele mai recente cazuri.

Intră în contact cu noi

Completează formular și un membru al echipei te va contacta.

contact@drbuza.ro
+40 (770) 983 579
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.